Perfect Pop Records

Perfect Pop Records

POP62 – Radio Ung

Firefly Effect – Everything Is Beautiful And The Reason Is You

Oslobandet Firefly Effect er ute med sitt debutalbum, og det får meg til å tenke på store navn fra 60-tallet, som for eksempel the Beatles. Selv om dette egentlig ikke likner på Beatles i det hele tatt, men kanskje heller en bedre variant eller avart av; enn for eksempel amerikanske ”Still Flyin’”, for dette er fet og tøff 60-talls inspirert rock’n’roll. Indie-pop eller retro-pop.

Albumet åpnes med et lite spor som heter ”Hello” og avsluttes med et lite kutt som de har kalt ”Goodbye”. Mellom hodet og halen får vi høre 11 sanger av jevn kvalitet. Faktisk er albumet så jevnt at jeg ikke synes det har noe for seg å trekke frem enkeltstående sanger, selv om jeg har lagt merke til at det er mange som fester seg ved ”I’m Stealing Your Girlfriend”.

Det kan kanskje også minne litt om Cosmic Dropouts innimellom, eller Velvet Underground og Country Joe & the Fish (mye på grunn av ”skvikelyden” de bruker på synthen. Firefly Effect har i det hele tatt gitt ut et knall-album uansett hva man velger å kalle det. Kanskje Indie pop er den mest korrekte beskrivelsen. Det er i hvert fall mange elementer jeg forbinder med 30-40 år gammel musikk her.

Firefly Effect består av Truls Solerød Johnsen på gitar og vokal, Emil N. Høgset på synth, Øystein Hygen Christensen på trommer, Henrik Stenberg på bass og vokal og Marit Harnes på synth og vokal. Denne kvintetten gjør det så bra at jeg allerede ser frem til deres neste album.

Av: Arne Haugstad (16.07.2009)

karakter5


Perfect Pop Records, Postboks 783 Sentrum, 0106 Oslo • perfectpop@perfectpop.no