Perfect Pop Records

Perfect Pop Records

POP61 – Studvest

Je Suis Animal
«Self-Taught Magic From a Book»
(Perfect Pop Records)
cd

 A

Tekst: CAMILLA LOUS

Trommer og blokkfløyte. Vi spilte blokkfløyte på barneskolen. Med altfor korte fingre ble det vel mer en prøvelse for foreldres ører enn ren musikk. Dessverre ble min blokkfløyte stjålet, meddelte far med triste øyne etter kun fire måneders flittig øving. Og det er som herlig infantil den fremstår, blokkfløyten, der den gjør en av sine flere opptredener blant annet på låten «It’s Love».

«Draw the curtains, close the door» og bli med inn i Je Suis Animals verden av psykedelisk indiepop. Bandet kom til verden i 2004 og består for tiden av fem spillende medlemmer. Med bakgrunn fra tidligere etablerte indieband både i Norge og England, er det klart at det også denne gangen var i disse trakter lydbildet er lagt.

Platen er særdeles lyttbar. Lydbildet er likevel utforskende med referanser til den pilleglade 60-talls popen. Med radioslagere som den for mange allerede kjente «Fortune Map» (brukt i filmen «Tommys Inferno») og «Rousseau World», leveres et snilt og brukervennlig halvsært album.

Selv om Je Suis Animal presterer et tilgjengelig album, klarer de å formidle en særegen sound. Historier om det ekstraordinære, mysterier og magi preger tekstene, og følges av en veksling mellom vokal, trommer og rene melodiøse partier. Platen holder med dette en fin balanse mellom det sære og det populære. Den er naiv fin, og som de selv synger det: daratada!


Perfect Pop Records, Postboks 783 Sentrum, 0106 Oslo • perfectpop@perfectpop.no