Perfect Pop Records

Perfect Pop Records

POP61 – Nettavisen

Je Suis Animal:
Je Suis Animal: Foto: Presse
Selvgjort er faktisk velgjort       

Je Suis Animal setter seg i respekt med en spennende og mystisk debut

Publisert 19.02.08 09:52 | Sist oppdatert 19.02.08 09:54

Je Suis Animal                                                
Self Taught Magic From a Book
Perfect Pop/Tuba

Debutplaten til det pussige bandet Je Suis Animal, bestående av to jenter fra Norge og to gutter fra England, er spilt inn langt inne i skogen. Et selvsagt sted å lage plate for et band utenom det vanlige. For albumet, som har fått navnet «Self Taught Magic From a Book», høres rett og slett ut som noe som har ligget gjemt under en stein i skogen siden 70-tallet en gang, og som tilfeldigvis ble oppdaget av noen sopplukkende turgåere.

Je suis animal kan utvilsomt smykke seg med den sjeldne merkelappen ”Lyder annerledes enn alt annet”, og denslags er alltid velkommen i undertegnedes musikksamling. Eksperimentell indie med tydelige innslag av psykedelia er en dekkende beskrivelse. Albumet består av 13 spor med over gjennomsnittlig vanskelighetsgrad. For lytteren altså.

Underlige tekster
Vokalist og tekstforfatter Elin Grimstad har en drømmende stemme som gjør seg best når den er dyppet i en stor bøtte med romklang. Klokkespill og klarinett gjør sitt til å ytterligere mystifisere lydbildet. Lyden er generelt sett skranglete og diskanttung, men dette er åpenbart et bevisst valg.

Tekstene er underlige, som historien om Amundsen som samler på snøflak, eller den Edgar Allan Poe-inspirerte singelen «The Mystery of Marie Roget». Til sammen utgjør disse låtene et svært spennende bekjentskap som alle med interesse for alternativ pop burde unne seg en time med.

Og foretrekker du å prøve før du kjøper, vil du kunne oppleve gjengen live ved Norsk design- og arkitektursenter på torsdag denne uken, da bandet spiller på By:Larm.


Perfect Pop Records, Postboks 783 Sentrum, 0106 Oslo • perfectpop@perfectpop.no