Perfect Pop Records

Perfect Pop Records

POP61 – GD

Anbefales!   (Terningkast 5)

Noe magisk

Je Suis Animal
Self-taught magic from a book
(Perfect Pop Records/Tuba)

Halgrim Øistad
Publisert 15.02.2008 kl 13:20 Oppdatert 15.02.2008 kl 13:20

«Self-taught magic from a book» er debutalbumet fra Je Suis Animal, som ble startet i 2004 av to norske jenter og to engelske gutter. Og de låter ikke helt som andre.

JSA lager tilsynelatende enkel, melodisk pop, med Elin Grimstads eteriske og svale stemme som et framtredende element. Men instrumentering og arrangement, underlige tekster og lett eksperimentering med psykedeliske element gjør at plata kommuniserer på flere plan.

Kan du forestille den en blanding av Pink Floyd i Syd Barrett-perioden, litt Velvet Underground med Nico, -80-talls indie og vår tids Arcade Fire er du kanskje i nærheten – naivistisk intellektualistisk popmusikk for samtida.

Selv om det låter fengende rent og pent og tilgjengelig, inneholder «Self-taught magic from a book» så mange element at den krever lytting. Flere ganger.

Innimellom tema som mysterier, magi, sex, spionasje og sånt har plata også en sang om Roald Amundsen. Med andre ord; dette er ikke ei helt vanlig plate. Det er kanskje ei som blir husket når det norske popåret -08 skal oppsummeres.


Perfect Pop Records, Postboks 783 Sentrum, 0106 Oslo • perfectpop@perfectpop.no