Perfect Pop Records

Perfect Pop Records

POP59 – Lydverket

Sekstitallskameratene

The Jessica Fletchers 

Publisert 2007-04-17 13:23:59

The Jessica Fletchers: You Spider
[Perfect Pop / Tuba]

4 
Psykedelisk popmusikk som ble laget på 60-tallet, enten den finnes i Nuggets-bokser eller i form av godt ivaretatte vinylsingler, låter unektelig relativt likt: Gitar, bass, trommer, orgel og filtervokal. Drammenserne i The Jessica Fletchers har vært nesten urovekkende tro mot uttrykket, og dette fjerde albumet er ikke preget av de store unntak i så måte. Om det kun fortæres joikakaker under turnering med blant andre The Hives vites ikke, men jobbene har utvilsomt gitt bandet ekstra selvtillit. Det lukter spilleglede av partier på ”You Spider”.

Når ”I’m Just A Man”, med sin sjangersedvanlige det-er-slutt-med-dama-men-jeg-skal-jaggu-klare-meg-likevel-tematikk åpner denne delvis pulserende pophistorien, tenker jeg mest på Caesars Palace flotte ”Cherry Kicks” fra 2000. Det låter bare ikke fullt så spennende lenger.

Vokalist Thomas Innstø synger med hjertet i halsen, en frenetisk rasp besøker stemmebåndet i de mest energiske øyeblikkene, noe som kler soundet svært godt. Det farfisalydende keyboardet har fått en sentral plass i bandet, kanskje var det Ravis fingre som banet vei? Uansett: The Jessica Fletchers låter som veldig mange andre, men stikker seg positivt frem i låter som ”Stop Now”, der låtstrukturen er av det mer utfordrende slaget. Bandet er definitivt på vei mot et større marked.

Om turen går til Brighton eller ei i sommer – en runde med ”You Spider” gir litt følelse av ekstra kubikk i Lambrettaen. Hadde det bare vært så vel hele veien.

Mats Borch Bugge


Perfect Pop Records, Postboks 783 Sentrum, 0106 Oslo • perfectpop@perfectpop.no