Perfect Pop Records

Perfect Pop Records

POP45 – Groove

(Come On) It’s Only Nine

The Jessica Fletchers

CD-EP (2002) – Perfect Pop/Tuba

groovepoint_ongroovepoint_ongroovepoint_ongroovepoint_ongroovepoint_ongroovepoint_offgroovepoint_off

Noe godt fra Drammen

The Jessica Fletchers pirrer oss før neste albumutgivelse.

Av Jonas Prangerød

20.03.2002

Jessica Fletchers fra Drammen er et av tre band som i disse dager (mars 2002) avslutter årets Zoom-turne. Bandet baserer seg på 60-talls nostalgi både i sound og opptreden. Det er noe veldig britisk over dette bandet, en slags følelse av engelsk pop rundt 1965-67. Dette gjør at de passer meget godt inn i stallen til det norske plateselskapet Perfect Pop. Dette selskapet har i årevis gitt ut kvalitetspop med blikk bakover i tiden. Uten å på noen måte være kopister kan man si at disse gutta tilhører samme musikalske familie som Astroburger og The Tables.

Det skal visstnok komme et Jessica Fletchers-album om noen måneder. I mellomtiden får man døyve pophungeren med denne firespors EPen. Låtene holder jevn og god kvalitet. Her benyttes både blåsere og fløyte for å skape variasjon og popstemning. Dette kan sikkert med hell gjentas. Den første låta Up And Around er en gammel livefavoritt, for anledningen med fløyte. En rask og fin poplåt som ligger godt i minnet. Det samme kan også sies om tittelmelodien.

På Diamond Ring roes det hele ned. En koselig liten melodi som man kanskje ikke merker seg like godt som de andre. Avslutningsvis kommer CDens lille overraskelse; Just Another Fashion Band er en liten psykedelisk pop-perle og kler virkelig blåserne.

Live fremstår vokalen tidvis som litt tam og noen ganger kan man savne litt ekstra trøkk. På plate synes dette å fungere bedre. Totalt sett er dette en mer helstøpt EP enn Sorry About The Noise som kom for to år siden. Bandet kommer nok til å sparke fra seg i årene som kommer, og det er grunn til å vente i spenning på det kommende albumet.


Perfect Pop Records, Postboks 783 Sentrum, 0106 Oslo • perfectpop@perfectpop.no