Perfect Pop Records

Perfect Pop Records

POP44 – Spot

Terningkast: 5/6

Sære og nisjepregete versjoner av julesanger er i skuddet og her følger indiepop-labelen Perfect Pop opp med en CDM med seks norske band som overfører sitt eget skeive poppreg på vedtatte og nye fellessanger for høytiden.

Premissene for våre verdivalg har USA vært hovedleverandør for helt siden Marshall-hjelpen etter krigen. Nå etter murens fall har denne posisjonen ikke bare forsterka seg, men også vokst ut av alle proposjoner noe som kanskje klarest vises i hvor stor støtte de fikk etter 11. september. Yankeene har satt seg godt til rette opp i verdenssheriff-sadelen, og begrepet USAs bakgård – som før var forbeholdt de latin-amerikanske landa – gjelder nå mer og mer Europa også. Også for hvor amerikanerne får omseting for jule-junket sitt.

Denne skiva er i så måte nok et eksempel på enda en snikinnførsel av amerikansk julekultur – som vi fjøsnisser her hjemme selvfølgelig er dømt til å tape. Godtar vi premissene er det imidlertid ikke noe problem med å bejuble konsepter av denne typen også.

Fra trønderne i Dipsomaniacs og deres vindskeive versjon av Disney-låta “When You Wish Upon A Star” – som Glenn Miller lydfesta allerede før krigen – via Cinnamoon og deres trailer-trash’a versjon av John Prines “Christmas In Prison” fra ’73 – til American Suitcases western-allierte utgave av tittellåta, storkoser vi oss, kikker ut av vinduet og nesten forventer at julesnøen skal lave ned som på en dårlig b-såpeserie.

Det er selvsagt lov og kanskje til og med riktig – å nyte de små romantiske øyeblikk i hverdagen, bare vi samtidig langt bak i der et sted, beholder om en bevissthet om at vi blir manipulert av de store sammensvergelsene som seiler under liberalismens flagg.

– Trygve Mathiesen


Perfect Pop Records, Postboks 783 Sentrum, 0106 Oslo • perfectpop@perfectpop.no