Perfect Pop Records

Perfect Pop Records

POP44 – Nettavisen

Juleglede på CD

Terningkast: 5

Seks norske popband fra undergrunnen får fart på juletrefoten med denne lille julegleden av en plate.

Ikke vet jeg hva denne plata koster i butikken, men det er ganske sikkert ikke mye, og det er helt sikkert verdt det.

Noen fakta på julebordet aller først: Seks halvkjente popband fra den mer harmløse delen av norsk undergrunn, seks låter, tre coverlåter og tre originaler. Tilsammen sytten og et halvt minutt med småskakk populærmusikk, fremført med glimt i øyet og nisselua på halv tolv.

Først ut er Trondheims beste Beatles-sound-alikes, Dipsomaniacs. De spiller og synger «When You Wish Upon A Star» så søtladent at intet øye er trøtt.

Deretter kommer The Loch Ness Mouse med en lykkejul-aktig liten sak som gjør at tårene triller som små røde rips like til neste låt, som fremføres av Cinnamoon og er en John Prine-låt ved navn «Christmas In Prison». En skillingsvise for landeveien fremført på crooner-vis med cowboyhatten på snei.

Country-stemningen glir videre med American Suitcase og Merle Haggards «If We Make It Through December». Banjo gjør alle barn glade, det er bevist for lengst, og i jula blir vi alle barn.

Så over til følsom flerstemt pop, bittelitt trist er den òg. Loveoctopus heter bandet, «Vacation Holiday» heter låta. Den er fin, må du tro.

Så avslutter Peru You og «Real Maria» kalaset like fort som det startet. Huff, hvor ble det av knappen med den lille fine pila?

Der, ja.

Først ut er Trondheims beste Beatles-sound-alikes, Dipsomaniacs. De spiller og synger ”When You Wish Upon A Star” så søtladent at… Vel, du tar poenget. Nytter ikke å tulle med deg…

– Martin Thronsen


Perfect Pop Records, Postboks 783 Sentrum, 0106 Oslo • perfectpop@perfectpop.no