Perfect Pop Records

Perfect Pop Records

POP43 – Spot

The Ethnobabes: Stargazer

The Ethnobabes er ikke som navnet skulle tilsi et reint jenteband, men det er vokalen til Eivor Vindenes som er det essensielle i bandets lydbilde, i tillegg til hennes farfisaorgel.

The Ethnobabes har base i Oslo, men store deler av bandet er opprinnelig fra Glåmdalsdistriktet. Musikken er sukkersøt og sommerlig, selvsagt mye på grunn av den nevnte vokalen, men også resten av bandet legger seg fint til i samme leia.

Det er skeivt og dermed også iørefallende for undertegnede, tankene går faktisk til Pavement mer enn en gang i løpet av skiva, for eksempel i ”Sea Side Silence”. Det er et stort kompliment, og jeg antar at The Ethnobabes tar det for det også, ettersom de nok liker seg bedre på Mono enn Smuget.

Det er klare spor av 60 og 80-tallet i musikken til The Ethnobabes, naivistisk og lettbeint popmusikk som det jo er. Selv om amerikanske Pavement er nevnt er det nok heller de britiske øyer som er de største inspirasjonskildene her.

Stargazer har blitt ei skive som burde ha blitt sluppet i mai og ikke utpå høsten, men på den annen side så kan det jo være greit å ha litt sommermusikk å drømme seg bort etter nå når kveldene bare blir mørkere og mørkere.

– Stig Aasheim


Perfect Pop Records, Postboks 783 Sentrum, 0106 Oslo • perfectpop@perfectpop.no