Perfect Pop Records

Perfect Pop Records

POP43 – Puls

Hvem hadde vel trodd at årets sommerplate skulle komme midt i julestria? “Stargazer” lokker fram sola midt i mørketida, smelter den lille snøen som har kommet og fører tankene tilbake til utepils og solfylte strender. Oslo-baserte Ethnobabes leverer på sitt debutalbum et knippe med sprudlende, skranglende, fengende og knivskarpe pop-låter, med mer enn ett bein planta i 60-tallet. Jeg våger påstanden “et av årets beste norske album”.

Neppe det mest gunstige tidspunktet å slippe et slikt album, men så er det jo det ytterst sjarmerende og ukommersielle plateselskapet Perfect Pop som står bak utgivelsen. Et selskap som har fostret fram band som Astroburger, King Midas og årets Zoom-vinnere The Jessica Fletchers.

10 års-jubilanten har som sin misjon å spre ærlig og ekte popmusikk til folket; musikk med sjel og uimotståelige refreng. Det skulle ikke overraske mye om Ethnobabes skulle bli selskapets neste “store” eksportartikkel, og kanskje også den største!?

Låta “Jennifer Reads” er allerede b-listet på Petre, og det er jo i allefall en begynnelse…

“Stargazer” er oppfølgeren til den kritikerroste ep`en “You Can`t Make Me”, som kom ut i begynnelsen av året. Dette er en så gjennomført opptur, at selv det mest deprimerte mennesket ikke kan unngå å bli i bedre humør av denne skiva.

Tretten låter, med en gjennomsnittelig spilletid på i underkant av tre minutter, vitner om god, gammeldags popmusikk i 60-tallets ånd. Så bittersøtt og sjarmerende at det nesten blir for mye av det gode, men, bare nesten! CD`en har brent seg fast i anlegget mitt, og kan spilles kontinuerlig, med det samme resulatet hver gang.

Enkelt og genialt; ganske enkelt genialt! Vokalist Eivor Vindenes flyter på en kattemyk måte gjennom hver eneste tone, og har en stemme som kan smelte mangt et guttehjerte.

De syv låtene fra “You Can`t Make Me” er med på skiva, sammen med seks helt ferske godbiter. Kvaliteten på melodiene er høy fra start til slutt, selv om et par av de siste låtene kan bli litt døve i forhold til resten av albumet.

Dette er definitivt den mest catchy pop-skiva undertegnede har blitt skjenket i år. En skal være veldig ond for å i det hele tatt tenke tanken på å mislike denne gruppa. Jeg tipper satan sjøl ville trukket på smilebåndet etter et par runder med Ethonbabes.

Utvilsomt årets julepresang til alle med sans for den gode melodi!

– Espen Hovelsen


Perfect Pop Records, Postboks 783 Sentrum, 0106 Oslo • perfectpop@perfectpop.no