Perfect Pop Records

Perfect Pop Records

POP40 – Puls

Perfect Pop feirer 10-års jubileum denne våren, noe som selvfølgelig må feires. Her får vi servert 19 låter med 14 av selskapets mest profilerte band og prosjekter de siste fem-seks åra. En samleplate må nødvendigvis bli ujevn, men høydepunktene her er likevel store nok til å gjøre dette konsentratet til en riktig så trivelig opplevelse.

Perfect Pop drives av Tables’ Bartleby – også kjent som tidligere Nye Takter-journalist Tore Sørensen – som på midten av 80-tallet viet seg helt til den delen av popmusikken som oppsto i kjølvannet TV Personalities suksess med britisk uskyldspop fra 1977 og utover.

Det som begynte med “Part Time Punks” og utvikla seg til en bølge av britiske band og selskaper som Whaam!, Art Pop, Rough Trade, Attrix, Creation og en hel haug enkeltutgivelsesforetak den første halvdel av 80-tallet under betegnelsen Indie-pop, og som seinere la grunnlaget for Brit-pop’en på 90-tallet.

Siden The Time Lodgers ga ut 7″ Envy i 1991 har Perfect Pop utvikla seg til å bli et samlingspunkt og sentral for denne type pop/lo-fi-band i Norge. Også internasjonalt har selskapet oppnådd anerkjennelse og respekt, og TV Personalities ga da også ut en singel – som ikke er med her – på PP for fem år sida.

Av go’biter på denne samling er det uungåelig å trekke fram The Silly Pillow og deres suverene “Music In My Mind” – en uovertruffen og svært representativ killer i sin sjanger. Likeså Ethnobabes’ naive “The Odd Shopper”, med Eivor Vindenes’ avvæpnende vokalmagi. Perfect Pop har vel sjelden vært en mer dekkende beskrivelse!

Syd Barrett og tidlig Pink Floyd lurer i kulissene hos The Loch Ness Mouse og deres “Titanic Nick”, i det som gjør harmoninene og ‘kord-skiftene til en klassiker.

Fjorårets Sorry About The Noise EP med The Jessica Fletchers fikk strålende mottakelse i PULS da den kom, og her må jeg bare kaste meg på hyllestkoret når det gjelder tittellåta. Denne skiva kooleste og nonchallante perle, med et arrangement som kjører deg ufrivillig rett tilbake til 60-tallet og Pebbles-samlingene.

Mange av de øvrige 15 låtene holder også et høyt nivå, noe som gjør denne skiva til en gjentakende opptur å putte i spiller’n. Grattis med bragden, Bartleby og resten!

– Trygve Mathiesen


Perfect Pop Records, Postboks 783 Sentrum, 0106 Oslo • perfectpop@perfectpop.no