Perfect Pop Records

Perfect Pop Records

POP40 – Preik

From Willy B:

Utgitt i anledning Perfect Pops 10-års jubileum, og imponerende i så måte. Ca 80 prosent av banda som har utgitt plater på selskapet er representert her, og alle dem som har kommet med utgivelser de siste par åra er her, som Ethnobabes, The Loch Ness Mouse, The Jessica. Og selvfølgelig The Tables.

Jeg må innrømme at jeg er litt imponert over Perfect Pop’s evne til å finne band innen genren. Jeg har kjent Bartleby i mange år (litt namedropping har aldri skadet noen), og særlig før pleide jeg å undre meg på hvordan han nå skulle klare å finne noen nye band som passet inn i selskapets policy hva musikalsk innhold angikk. Men det har dukket opp noen få med ujevne mellomrom, band som har vært på nippet til å bli legender i sin egen samtid.

Materialet her spenner imidlertid kun over en femårs periode, de av dere med en rimelig effektiv hukommelse husker nok at det kom en samler ved navn A Perfect Pop compilation 1991 – 1994 i forbindelse med selskapets femårsjubileum. Så den første perioden er dekket der.

Det er imidlertid tre bonusspor her. Et med The Superman Can Flys, en viselignende affære ved navn “To anyone”, The Tables har med Zombies-hyllesten “Friends of mine”, mens Haakon – den eneste av de medvirkende her som ikke har utgitt plater på Perfect Pop – har med ei lekker lita låt som ikke bare heter “Peace comes to town”, men høres slik ut også. Ikke minst på grunn av et mandolinriff og en kvinnelig vokalist i tillegg til Haakon sjøl.

Gratulerer Perfect Pop!

– willy b


Perfect Pop Records, Postboks 783 Sentrum, 0106 Oslo • perfectpop@perfectpop.no