Perfect Pop Records

Perfect Pop Records

POP37 – Puls

The Superman Can Flys er en løst sammensatt vennegjeng fra Drammensområdet. De er nå ute med en løst sammensatt ep med noen løst produserte og løst komponerte låter på Perfect Pop.

Ifølge bandets hjemmeside og presseskrivet fra Tuba er det meste rundt The Superman Can Flys mer eller mindre tilfeldig og improvisert. Låtskriverprosessen foregår i all hovedsak ved at denne løst sammensatte gjengen møtes hjemme hos hverandre og spiller på det som måtte være tilgjengelig av instrumenter der og da, og spiller det rett inn på det som finnes av opptaksutstyr der og da, mens mødrene serverer vafler.

Dette er for så vidt en besnærende tanke i disse tider med all den gjennomproduserte og gjennomarrangerte musikken som finnes, og The Superman Can Flys får det faktisk til å funke på et slags vis. Det er tydelig at noen i denne løst sammensatte vennegjengen har betydelige låtskriveregenskaper.

Åpningssporet på bringer tankene til salige The Tables, med sin bruk av nesten atonal blokkfløyte. Videre ut over i EPen blir lytterne presentert for små poplåter med elementer av både tidlig Beat Happening, Television Personalities og Stereolab. Plata er med andre ord en samling med til dels naive poplåter i en lett psykedelisk innpakning.

Alt i alt er dette en både spennende og bra utgivelse fra The Superman Can Flys. Det eneste som irriterer meg med dem, er at de er så grenseløst ivrige på å fokusere på hvor utrolig løst og improvisert dette er. Jeg lurer nesten på om de egentlig vil at man skal ta dem alvorlig? Dersom de ikke vil det, så er det i grunnen litt leit, for gjengen har absolutt kvaliteter som er verd å merke seg.

NB: “The Tar-Tar Pop E.P.” har forresten et finfint cover, for de som skulle bry seg om slikt.

– Bo Hustoft


Perfect Pop Records, Postboks 783 Sentrum, 0106 Oslo • perfectpop@perfectpop.no