Perfect Pop Records

Perfect Pop Records

POP08 – Puls

NORSKE POP-MONARKER!

Norsk pop har fått en tronfølger. Alt i alt viser Time Lodgers en bredde og sjarm som gjør dette til en av årets uunnværlige utgivelser, og selv om (salige) Time Lodgers ikke skal arve noe, så får de være velsignet likevel.

Tittelkuttet låter som om Time Lodgers var XTC på en frisk sommereng, mens “Something I Can Keep”” er alle pophistoriens klisne svisker på tre minutter. Alle de åtte låtene på denne mini-CDen holder mål, og tankene går til det tidlige åttitall – da alle bra band slapp til dels geniale mini-album. Sanger som “Okay” og “Trudi Tangerine” burde, i en rettferdig verden, ha muligheten til å toppe alle tenkelige lister. Sommerhits i desember, jeg veit ikke helt, plata hadde passet mye bedre på sommeren.

Igjen og igjen har jeg spilt CDen, som bare blir bedre, det er sukkersøtt og sjarmerende med mengder av koringer og strykearrangementer som om det fortsatt var sekstitall. Styrken i musikken er ikke produksjonen eller det spilletekniske, men heller låter og en strålende spilleglede. Resten er stort sett plukket fra sekstitallets psykedeliske pop som er som en bibel for disse gruppene.

Enkelhet er et viktig stikkord for band som vil spille denne lekne formen for musikk, blant annet inspirert av pønkens gjør-det-sjøl-holdning.

Grupper andre steder på kloden som driver med det samme kan være band som Pooh Sticks fra Wales, engelske TV Personalities, mange på New Zealand, og ellers hører også japanske Shonen Knife inn et sted i selskapet. Den norske avdelinga av pop-syndikatet består og har bestått av grupper som Time Lodgers, Tables, Release Party og til dels Astroburger.

Over kloden finnes det et nettverk som spiller popmusikk der de later som om det ikke finnes vondskap eller noe annet betenkelig i verden. La oss lytte litt til The Time Lodgers og deres fantastiske og totalt ubekymrede popmusikk. I låta “Trudi Tangerine” tilkjennegir Time Lodgers at Trudi Tangerine fra The Pooh Sticks er den virkelige prinsessen av Wales, og sammenfall eller ikke: Tidspunktet da jeg skriver dette, faller sammen med offentliggjøringen av prinsen og prinsessen av Wales sin separasjon.

-Kjell Henning Troldsaas

(From Puls, 1992, Norway)


Perfect Pop Records, Postboks 783 Sentrum, 0106 Oslo • perfectpop@perfectpop.no